Pagina 1 van 9
Vorige
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Volgende
Sorteren:
Relevantie
Nieuwste bovenaan
Oudste bovenaan
Alfabetisch
Prijs oplopend
Prijs aflopend
Sorteren:
Relevantie
Nieuwste bovenaan
Oudste bovenaan
Alfabetisch
Prijs oplopend
Prijs aflopend
Pagina 1 van 9
Vorige
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Volgende
Filter
Wat zijn de beste zuurstofplanten voor in de vijver?
Zuurstofplanten hebben een belangrijke rol in het biologisch evenwicht van de vijver. Deze planten groeien volledig onder water en halen de voedingsstoffen door hun blader uit het vijverwater. De wortels van de zuurstofplant zorgen voor de eigen verankering, zonder dat ze voedingsstoffen kunnen opnemen met de wortels. Voor een goede groei van vijverplanten, adviseren we de belangrijke mineralen eens per maand toe ge voegen. De zuurstofplanten die we vaak terug zien in vijvers zijn: - Waterpest - Glanzend fonteinkruid - Aarvederkruid - Hoornblad
Welke vijverplanten zijn winterhard?
Er zijn verschillende planten, maar bruikbare winterharde drijfplanten zijn onder andere de bekende kikkerbeet, eendenkroos, drijfvaren of de kleine kroosvaren. De niet winterharde planten worden geadviseerd om ze te plaatsen in een vorstvrije omgeving. We adviseren pas weer planten bij te plaatsen wanneer de buiten temperatuur boven de 15 graden zit.
Welke planten zuiveren water?
De meest voorkomende vijverplanten welke we terugzien in plantenfilters zijn onder andere de bekende kalmoes, lisdodde, zwanenbloem, gele lis en watermunt. Natuurlijk hoort hier riet ook bij, maar die adviseren we juist niet in vijvers, aangezien riet vaak beschadigingen aanbrengt aan de folies.
Welke soorten vijverplanten zijn er? In ons assortiment vind je veel verschillende vijverplanten, de soorten die we verkrijgbaar hebben is een compleet assortiment, welke we hebben ondergebracht in verschillende categorieën zoals:
Onderwaterplanten en zuurstofplanten
De meeste onderwaterplanten groeien vrijwel volledig onder het wateroppervlak en bieden volop schuilplaatsen voor uw vissen en andere vijverbewoners. Een groot deel van onze onderwaterplanten zijn zuurstofplanten. Hun fotosynthese proces zorgt dat er zuurstof vrijkomt in het water, wat heel belangrijk is voor al het leven in uw vijver. Door voldoende zuurstofplanten te plaatsen zult u ook merken dat u aanzienlijk minder last heeft van algen.
Drijfplanten
Zoals de naam al doet vermoeden zijn drijfplanten vijverplanten die op het wateroppervlak drijven. Sommige soorten drijven volledig, maar de meeste drijfplanten zetten zich met hun wortels vast in de bodem. Drijfplanten staan erom bekend dat ze relatief snel groeien en dienen dan ook af en toe gesnoeid te worden om te voorkomen dat zuurstofplanten te weinig licht krijgen. De meeste soorten zijn niet winterhard, dus we raden aan om in het voorjaar nieuwe drijfplanten aan te schaffen.
Oeverplanten
Onze Oeverplanten en moerasplanten zijn perfect om een mooi, natuurlijk ogend geheel van uw vijver te maken. Let bij de aanschaf van deze planten goed op de aanbevolen plaatsdiepte; hier kan namelijk nogal wat verschil in zitten. Ook voor oeverplanten geldt dat ze goed bijgehouden moeten worden om overwoekeren van de vijver te voorkomen. Met behulp van de filteropties kunt u het aanbod verfijnen op onder andere vijverplant categorie, bloeimaanden, bloemkleur, plaatsdiepte en/of hoogte. Op die manier kunt u gemakkelijk de juiste planten voor uw vijver vinden. Vanzelfsprekend kunt u ook bij ons terecht voor alle denkbare vijverplant benodigdheden .
Waarom zijn vijverplanten nodig?
Vijverplanten zijn niet alleen erg mooi, maar hebben ook zeer belangrijke functies in het behalen van een evenwicht. Ze helpen om het vijverwater goed helder te maken en te zuiveren. Door het opnemen van de bepaalde voedingsstoffen zorgen ze er daarnaast ook voor dat algen minder de kans krijgen om te groeien. Naast het opnemen van voedingsstoffen uit het water zijn ze voor vissen ook een natuurlijke schuilplaats voor ander leven in de vijver.
Hoe plant je vijverplanten?
Om vijverplanten goed te planten is ons advies om goed in te potten. Wij adviseren om hiervoor de juiste vijveraarde aan te schaffen, welke is voorzien van de juiste mineralen om groei en bloei te stimuleren. Na het planten van vijverplanten is het beste om de vijvermand goed te verzwaren met bijvoorbeeld vijversubstraat, voor de juiste verzwaring.
Wanneer gaan vijverplanten groeien?
Vijverplanten groeien voornamelijk wanneer de buitentemperatuur 15 graden of hoger is. In principe kunnen vijverplanten het gehele jaar geplant worden (buiten de winterperiode). Zodra de temperaturen naar boven gaan, kun je beginnen met het herplanten/beplanten van de vijver. Wanneer de temperatuur buiten en die van het water hoog genoeg is, halen planten de voedingsstoffen uit het vijverwater en gaan ze groeien.
Vijverplanten kopen
Online vijverplanten kopen is zo geregeld bij Vijverbenodigdheden.nl. Alle vijverplanten worden in een beschermende verpakking thuisbezorgd. Bestelt u voor een bedrag van €50 of meer? Dan verzenden wij uw pakket gratis! Heeft u vragen over vijverplanten? Bel of mail ons gerust, we staan u graag te woord!