• ✓  GRATIS VERZENDING VANAF € 50,-
  •  ✓  14 DAGEN RECHT OP RETOUR
  • ✓  SPECIALIST VOOR VIJVERS EN VISVERZORGING
  • ✓  VEILIG ACHTERAF BETALEN MOGELIJK

Dompelpompen

Een dompelpomp is een vijverpomp die u in water plaatst om het overtollige water weg te pompen. Aan de onderkant van een dompelpomp zit een aanzuigrooster waarmee het water direct de pomp in wordt gezogen. In de dompelpomp zit een pomphuis waar het water doorheen gaat en vervolgens via de persaansluiting via een slang de waterpomp weer verlaat. Dompelpompen kunnen worden aangesloten op een afvoerslang, afvoerbuis of een ander materiaal wat op de persaansluiting te bevestigen is. 

Een dompelpomp wordt vaak gebruikt voor het wegpompen van kelders, het leegpompen van putten en tonnen. Bij elke waterprobleem kunt u vaak een dompelpomp gebruiken. Op deze pagina vindt u een logische selectie met diverse dompelpompen, zo hebben we OASE dompelpompen, Leader pumps maar ook het bekende DAB merk. Wanneer u dompelpomp incidenteel gebruikt kunt u ook gebruik maken van onze eigen budget assortiment RP. Deze dompelpompen zijn uitstekend van kwaliteit en wanneer u ze incidenteel gebruikt kunt u deze dompelpompen goed gebruiken voor uw doeleinden. 

Vuilwater?
Dompelpompen worden voor heel veel toepassingen gebruikt maar niet elke dompelpomp is voor alle toepassingen te gebruiken. Dompelpompen zijn speciaal ontwikkeld voor diverse verschillende toepassingen. In de categorie dompelpompen onderscheiden we de volgende soorten:

Schoonwater: Schoonwater zien we vaak terug in situaties wanneer er ruimten moeten worden schoon gepompt waar licht troebel water aanwezig is. Denk dan voornamelijk bij poelen in de tuin, ondergelopen kamers, kelders, keukens en kruipruimtes
Vuilwater en schoonwater: De dompelpompen van RP, maar ook van OASE zijn prima geschikt om licht vervuild water te verpompen. Ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken voor tuinwater drainage, watervallen en stroompjes maar ook voor drainage van ondergelopen ruimtes.
Vuilwater: Hiervoor dient u goed te kijken welke waaiers er in de dompelpompen aanwezig zijn. Bij de dompelpomp die hiervoor geschikt is wordt apart vermeldt of u deze kunt gebruiken voor vuilwater. Vaak zijn deze dompelpompen van RVC of kunststof gefabriceerd en ogen ze zeer sterk en robuust. Een dompelpomp die in deze categorie valt wordt vaak gebruikt bij een boerderij, bouw en andere sectoren. De hoogste kwaliteit motoren zitten in deze dompelpompen. 

Wilt u weten hoe u eenvoudig een dompelpomp schoonmaakt? Kijk dan in onze kennisbank 

Artikelen 1 tot 36 van 59 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 59 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Deze website gebruikt cookies om u de beste browse ervaring te bieden! Lees hier alles over onze privacy en cookies