• ✓  GRATIS VERZENDING VANAF € 50,-
  •  ✓  14 DAGEN RECHT OP RETOUR
  • ✓  SPECIALIST VOOR VIJVERS EN VISVERZORGING
  • ✓  VEILIG ACHTERAF BETALEN MOGELIJK

Aquaforte

AquaForte maakt betrouwbare en innovatieve vijverproducten voor uw vijver. Doordat ze continue op zoek zijn naar noviteiten in de vijverbranche en het zelf ontwikkelen van producten kan AquaForte een hoogwaardige productenlijn garanderen wat resulteert in een gezonde en goede kwaliteit van het vijverwater.

Wij hebben een uitgebreide collectie in ons assortiment van AquaForte, van vijverpompen tot waterbehandeling. Hierdoor kunt u vertrouwen op een vaste en stabiele kwaliteit van producten om uw vijver in topconditie te krijgen en te houden.

Artikelen 1 tot 36 van 105 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 36 van 105 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vijverpompen, welke heeft uw vijver nodig?

Een vijverpomp zorgt dat het water altijd in beweging is, zodat vuil uit het water wordt gefilterd wat resulteert in een gezondere vijver.

Opstelling van de vijverpomp:

Voor dat u beslist welke pomp of filter u nodig heeft , is het belangrijk dat u weet welke capaciteit nodig is voor uw vijver. Wilt u een natte of een droge opstelling. Hou er rekening mee dat de pomp per uur een kwart tot de helft van de inhoud van uw vijver moet kunnen verwerken om zo een gezonde vijver tot stand te brengen. U kunt in deze tabel een voorbeeld vinden voor de juiste capaciteit:

Inhoud vijver

Vissen

Advies vijverpomp

10000 liter

Geen

5000 liter per uur

10000 liter

Wel vissen, maar geen koi

8000 liter per uur

10000 liter

Wel vissen, namelijk koi

10000 liter per uur

 

Welk vijverfilter wilt u in uw vijver?

Naast de benodigde vijverpomp is filtering heel belangrijk voor uw vijver. Wij hebben ook een ruime keuze in vijverfilters. Wilt u mechanische filtering of biologische filtering, drukfilter, beadfilter of een professioneel trommelfilter. Heeft u een groot of klein vissenbestand? Of juist geen vissen in de vijver? 

Een filter zorgt dat de fijnere vuildeeltjes uit het water worden gefilterd. De meest verkochte filters zijn de drukfilters. Deze zijn geschikt voor de kleinere vijvers met een niet al te groot visbestand. De meeste drukfilters hebben een ingebouwde UVC lamp waarmee u voorkomt dat het water groen wordt.

Is een luchtpomp nodig in de vijver?

In de vijver is circulatie van levensbelang. Door een luchtpomp te gebruiken gaat u overmatige algengroei tegen en zorgt u dat er voldoende beweging en zuurstof in het water zit. Dit is niet alleen in de zomer nodig maar zeker ook in de winter. Omdat de vijverpomp in de winter uit staat is de circulatie niet alleen qua zuurstof belangrijk maar tijdens vorstperioden blijft dankzij de luchtpomp een stukje ijsvrij.

Deze website gebruikt cookies om u de beste browse ervaring te bieden! Lees hier alles over onze privacy en cookies