• ✓  GRATIS VERZENDING VANAF € 50,-
  •  ✓  14 DAGEN RECHT OP RETOUR
  • ✓  SPECIALIST VOOR VIJVERS EN VISVERZORGING
  • ✓  VEILIG ACHTERAF BETALEN MOGELIJK

Skimmers

Skimmer kopen? 

Het meeste vuil in uw vijver komt van buiten de vijver. Door bijvoorbeeld ingewaaide bladeren, pollen en ander afval kan uw vijver erg vervuilen. Door een skimmer in uw vijver kunt u uw vijver goed schoonhouden. Deze drijfskimmer, wandskimmer of staande skimmer verzameld al het vuil in een handige opvangmand waardoor op een eenvoudige manier het vuil dat op het water drijft kan verwijderen. Door het afval van buitenaf kan het vijverwaterverzuren en er groen en troebel uit komen te zien. Een skimmer is vaak een onderdeel van een filterproces om een vijver goed helder te houden en zorgt samen met de vijverpomp en het vijverfilter ervoor dat uw vijver tip top in orde blijft.

Verschillende skimmers

In de vijverwereld hebben we verschillende skimmers. Zo zijn de drijfskimmers één van de meest voorkomende skimmers maar kunt u ook denken aan een wandskimmer of een staande skimmer. Een wandskimmer bouw je er bij het begin van de vijver al in en kan later heel lastig worden ingebouwd waardoor je vaak wanneer er over een skimmer wordt nagedacht uitkomt op een drijvende skimmer of een vaste staande skimmer. Wanneer we ons verdiepen in deze skimmer zijn er een aantal mooie opties voor een skimmer, zo is er bij de vast staande skimmer een vaste topper die we vinden onder het merk OASE AquaSkim. De drijfskimmers hebben qua inhoud vaak dezelfde motoren en hiermee zit u in het lagere segment met een Vivaria Varioskim al vaak helemaal goed.

19 artikel(en)

per pagina

19 artikel(en)

per pagina

Onderhoud van de skimmer

Een skimmer vraagt niet veel onderhoud, alleen het opvangmandje moet met regelmaat schoongemaakt worden. De pomp in de skimmer moet 1 keer per jaar worden nagekeken. Dit is handig om in de winter te doen omdat de skimmer dan toch uit staat in verband met bevriezing.

Waar moet u rekening mee houden bij de aanschaf van een skimmer?

Een skimmer draait 24 uur per dag, kijk dus welke skimmer bij uw vijver past en houd daarbij rekening met het energieverbruik. Kiest u voor een wandskimmer? Bekijk van tevoren goed waar u deze plaatst. In het westen van Europa waait de wind vaak uit het westen of noordwesten. Zorg daarom dat de skimmer op een plek komt waar deze het meeste vuil kan opvangen.

Deze website gebruikt cookies om u de beste browse ervaring te bieden! Lees hier alles over onze privacy en cookies