Inloggen
Winkelmandje
GRATIS VERZENDING VANAF € 50,- RUIM 59000 KLANTEN GINGEN JE VOOR SINDS 2005 DE SPECIALIST VOOR VIJVERS EN VISVERZORGING GESPREID & ACHTERAF BETALEN MOGELIJK

Vanaf 26 mei: Gratis Velda Fish Snacks bij € 100 of meer aan vis/koivoer, met de code: snacks

-

Vijverpomp voor uw filter, fontein of waterval

Op Vijverbenodigdheden.nl vindt u het grootste assortiment vijverpompen van alle vooruitstrevende merken die er zijn in de vijverwereld. Van een kamerfontein tot een circulatiepomp, welke vijverpomp u ook zoekt,  u vindt ze hier allemaal. In ons assortiment vindt u een goede combinatie van pompen en vijverfilters voor een schone en gezonde vijver.
Prijs
tot
Prijs filteren
Categorieën
Merken
Wattage
Slangaansluiting
Kosten op jaarbasis in €
Kosten op jaarbasis in €
Kosten op jaarbasis worden berekend met een Kwh tarief van € 0,75. Bij deze berekening is geen rekening gehouden met de aanschafprijs.
  tot
  Filteren
Plaatsing
Plaatsing
Geeft aan hoe en waar je dit product kunt plaatsen.
Max. pompcapaciteit (liter per uur)
Max. pompcapaciteit (liter per uur)
Dit is de maximale pompcapaciteit in liters per uur. Door weerstanden en hoogteverschillen kan het lager uitvallen.
  tot
  Filteren
Max. opvoerhoogte (cm)
Max. opvoerhoogte (cm)
De opvoerhoogte is de algemene aanduiding van de kracht van de pomp. Hoe lager de opvoerhoogte, hoe sneller een pomp capaciteit verliest wanneer hij hoogteverschillen moet overbruggen.
  tot
  Filteren
Regelbare pomp
Vijverpomp op zonne-energie
Waar wil je de vijverpomp voor gebruiken?
Waar wil je de vijverpomp voor gebruiken?
Je kunt een vijverpomp voor verschillende manieren gebruiken. Wij adviseren deze pomp te gebruiken voor datgene dat wij adviseren.
Garantie
Garantie
Naast de wettelijke garantie, heb je bij sommige modellen extra fabrieksgarantie. De totale garantie op het product staat hierbij.
Droogloopbeveiliging
Aansluitmaten (in mm)
Aansluitmaten (in mm)
Aansluitmaat in mm
Wattage (w)
  tot
  Filteren
Maximale grootte vuildeeltjes
Maximale grootte vuildeeltjes
De pomp heeft een rotor/waaier in zijn huis. Doormiddel van vuildeeltjes kan een waaier verstoppen. De maximale grootte die de waaier aan kan, is de grootte van de vuildeeltjes.
Filter
Merken: RPPUMP
Weergave:
Sorteren:
RP ECO 3000 vijverpomp

RP ECO 3000 vijverpomp

 • Geschikt voor zoet en zout water
 • Thermische beveiliging
79,99
RP ECO 5000 vijverpomp

RP ECO 5000 vijverpomp

 • Geschikt voor zoet en zout water
 • Slijtagevrije keramische as
89,99
RP ECO 8000 vijverpomp

RP ECO 8000 vijverpomp

 • Hoge kwaliteit motor
 • Thermische beveliging
99,99
RP CET 15000 vijverpomp

RP CET 15000 vijverpomp

 • Regelbare vijverpomp
 • Plaatsing horizontaal of verticaal
152,50
RP CET 8000 vijverpomp

RP CET 8000 vijverpomp

 • Regelbare vijverpomp
 • Kan horizontaal of verticaal geplaatst worden
129,99
RP ECO 10000 vijverpomp

RP ECO 10000 vijverpomp

 • Hoge kwaliteit vijverpomp
 • Thermische beveliging
104,99
RP ECO 12000 vijverpomp

RP ECO 12000 vijverpomp

 • Geschikt voor zoet en zout water
 • Slijtagevrije keramische as en lagers
109,99
RP ECO 16000 vijverpomp

RP ECO 16000 vijverpomp

 • Hoge kwaliteit vijverpomp
 • Slijtagevrije keramische as en lagers
119,99
RP Flow Eco vijverpomp 1500

RP Flow Eco vijverpomp 1500

 • Inlaat aan alle zijden
 • Inclusief enkele fonteinopzetstukken
31,95
RP Flow Eco vijverpomp 2500

RP Flow Eco vijverpomp 2500

 • Inlaat aan alle zijden
 • Deels regelbaar
39,99
Aanbieding RP PRO 10000 Ultra XL vijver / dompelpomp

RP PRO 10000 Ultra XL vijver / dompelpomp

 • Geschikt voor kortere periodes
 • Schoonwater pomp
99,95 -20%
79,99
OP=OP RP PRO 5000 Ultra XL vijverpomp

RP PRO 5000 Ultra XL vijverpomp

 • Ecologische dompelpomp
 • Laag wattage
74,50 -19%
59,99
Weergave:
Sorteren:
Filter

Vijverpompen

De grootste collectie vijverpompen


Vijverpompen zijn in vele soorten verkrijgbaar. Bij Vijverbenodigdheden koop je de beste pompen van de meest vooruitstrevende merken. In ons uitgebreide assortiment vind je onder meer de merken Aquaforte, Oase, Superfish en Ubbink. Voor elke toepassing en iedere capaciteit kun je bij ons een geschikte pomp vinden. De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar, dus bestel je vandaag dan heb je jouw vijverpomp morgen al in huis. 

Hoe kies je de juiste vijverpomp? 


Een uitgebreid aanbod is natuurlijk mooi, maar het stelt je ook voor een uitdaging: hoe kies je de juiste vijverpomp voor jouw vijver? Natuurlijk helpen wij je hierbij graag op weg. Bij het kopen van een pomp is het belangrijk om te letten op de volgende dingen: 
- capaciteit 
- opstelling
- toepassing
- wel of niet regelbaar?

Hieronder kun je meer informatie vinden over deze onderwerpen, maar om het geschikte product te vinden kun je ook gebruikmaken van het handige filter aan de linkerzijde. Deze helpt je bij het selecteren van vijverpompen die voldoen aan jouw wensen. Filter bijvoorbeeld op merk, plaatsing, capaciteit en waar je de pomp voor wilt gebruiken en maak een keuze uit de selectie die op basis van deze criteria wordt gemaakt. 

Capaciteit van de vijverpomp:


Iedere vijver heeft circulatie nodig om het leven op een goed niveau te houden. De biologische processen in een vijver werken namelijk het beste wanneer er voldoende circulatie en beluchting aanwezig is. Bij biologische processen denken we aan de groei van planten, goede waterwaarden en gezonde vissen. Om de juiste hoeveelheid circulatie te bepalen is het belangrijk om goed te kijken naar de capaciteit van de vijverpomp. Wij adviseren om bij een vijver met vissen toch zeker 1x per uur rond te pompen, uiteraard kan dit in de winter verminderd worden naar 1x per 2 uur.

In de volgende tabel geven wij een voorbeeld van de geadviseerde capaciteit van de vijverpomp voor een vijver van 10000 liter:


Bijvoorbeeld:

Inhoud vijver Vissen Advies capaciteit vijverpomp
10000 liter Geen vissen 5000 liter per uur (1x rond per 2 uur)
10000 liter Wel vissen, maar geen koi 7500 liter per uur (1x rond per 1,5 uur)
10000 liter Koivissen 10000 liter per uur (1x rond per 2 uur)

Lees hier hoe u het beste een vijverpomp kunt installeren


Opstelling van de vijverpomp


Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de gewenste situatie. Er zijn namelijk pompen die goed werken in een droogopstelling, waarbij de pomp dus buiten de vijver staat. Maar je hebt ook vijverpompen die je in de vijver plaatst, dit noemen we natopstelling. Ga je een nieuwe vijver aanleggen en ben je er nog niet over uit wat voor jou de beste situatie is? Er zijn ook pompen die geschikt zijn voor zowel nat- als droogopstelling. Deze vijverpompen kun je dus in, maar ook naast de vijver plaatsen. Dit zijn vaak de wat luxere vijverpompen. 

Lees hoe je het beste een vijverpomp kunt installeren

Toepassing van de pomp


Een ander belangrijk punt dat je mee moet nemen in de keuze is waar je de vijverpomp voor wilt gebruiken. Er zijn pompen verkrijgbaar die geschikt zijn voor vrijwel elke toepassing. Maar er zijn ook merken die zich richten op de ontwikkeling van de beste vijverpomp voor specifieke toepassingen. In onze shop maken wij dan ook onderscheid tussen pompen voor:

Beekloop
Filteren
Waterval
Zwemvijver
Fontein

Wil je zeker weten dat de pomp geschikt is voor de toepassing waar jij deze voor wilt gebruiken? Bekijk dan goed de specificaties die bij het product vermeld staan.

Synchrone of Asynchrone motor


In de vijverwereld wordt er veel gesproken over een synchrone of een asynchrone motor. Het verschil tussen deze 2 typen is eigenlijk dat bij een asynchrone motor de snelheid kan worden aangepast m.b.v. een toerentalregelaar. Een synchrone motor is vaak al zuiniger opgesteld in de fabriek en daarom niet regelbaar. Twijfel je over de opstelling en capaciteit van de pomp, kies dan voor een asynchrone motor. 

Zoek je geen vijverpomp maar een dompelpomp?


Is de opvoerhoogte belangrijk?


Bij de technische specificaties staat meestal ook een opvoerhoogte vermeld. Dit getal geeft het meeste informatie over de kracht van de pomp. Hoe hoger het getal des te krachtiger de vijverpomp. Vijverpompen met een grotere opvoerhoogte zijn doorgaans geschikt voor meerdere doeleinden. Let erop dat wanneer er gegeven staat opvoerhoogte 2,3 meter, dat de pomp op 2,3 meter helemaal geen vermogen meer heeft.

Garantie vijverpomp


Een andere filter die je in de webshop kunt toepassen op het aanbod vijverpompen is garantie. Ook dit kan een belangrijke overweging zijn bij de aanschaf van een product. Van een vijverpomp met 2 jaar garantie, mag je ervan uitgaan dat deze vijverpomp toch zeker minimaal 2 jaar meegaat. Dat wil zeggen, als je regelmatig onderhoud pleegt aan de pomp en checkt of er geen verstoppingen en dergelijke zijn. Het onderdeel wat niet onder garantie valt is de rotor. Ook wanneer de stekker van de vijverpomp is afgehaald vervalt de garantie. 


Met de huidige energietarieven worden we regelmatig gevraagd of er pompen zijn die op zonne-energie werken. Hoewel het aanbod in dit segment niet uitgebreid is, zijn er toch wel 2 merken die hier aandacht verdienen. Zowel Ubbink als Pontec is er namelijk in geslaagd om vijverpompen op zonne-energie te leveren die dienen voor de aansturing van een filter, beekloop of een prachtige fontein: Ubbink Solarmax en Pontec PondoSolar. Er zijn ook steeds meer merken die een zogenoemde eco pomp uitbrengen. Deze zijn vaak wat krachtiger dan een pomp op zonne-energie, maar wel energiezuinig. Wil je vooraf inzicht in de kosten? Bij elke vijverpomp staan onder specificaties de energiekosten op jaarbasis vermeld. 

Voor- en nadelen van een vijverpomp


Een vijverpomp heeft verschillende voor- en nadelen. Wij geven de belangrijkste: 
+ Wanneer goed onderhouden heeft u jaren plezier van de vijverpomp;
+ De meeste vijverpompen hebben een laag energieverbruik, ook zijn er speciale eco vijverpompen waar het stroomverbruik nog lager is.
- Een vijverpomp van goede kwaliteit is vaak relatief duur.


Ben je zover dat je weet wat je zoekt? Bestel jouw vijverpomp dan veilig online bij de specialist in vijverartikelen. En ben je er nog niet helemaal zeker van wat de beste keuze is voor jou, dan mag je altijd een beroep doen op de kennis van onze medewerkers. Zij voorzien je graag van het beste advies. 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen